Wat kan je precies verwachten van een warmhoudvitrine?

3 min read

Voor menig aantal zaken waar in een horeca-omgeving gebruik van wordt gemaakt geldt dat ze beschikken over een dubbele functionaliteit. De zogenaamde warmhoudvitrine vormt op dit vlak geen uitzondering. Zoals de naam reeds aangeeft is het zo dat je hierbij kan rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie kunnen de verschillende gerechten namelijk perfect voorgesteld worden aan potentiële klanten. Dat is echter niet alles. Daarnaast worden ze ook nog eens continue perfect op de gewenste temperatuur gehouden. Er kan dan ook worden vastgesteld dat in menig aantal horecazaken het gebruik van zo’n toestel geen overbodige luxe is, in tegendeel.

Maak duidelijk welke gerechten je kan aanbieden

Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om je gerechten allemaal netjes te bewaren in de keuken van je horecazaak, maar het probleem is dat mensen ze daar uiteraard niet te zien krijgen. Dit probleem wordt opgevangen door het bestaan van de zogenaamde warmhoudvitrine. Het gaat hierbij om een vitrine die ervoor zorgt dat de verschillende gerechten in eerste instantie zeer netjes worden gepresenteerd. Op deze manier worden mensen aangespoord om ze te kopen. Op het moment dat ze dit doen zullen ze kunnen vaststellen dat het gerechtje ook nog eens lekker op temperatuur is.

De ene warmhoudvitrine is in de praktijk zeker de andere niet. Indien je een vergelijking tussen de verschillende mogelijkheden uit gaat voeren zal je dan ook al snel kunnen vaststellen dat er best een aantal verschillen bestaan. Denk hierbij in eerste instantie alvast maar eens aan de afmetingen waar een dergelijke vitrine over beschikt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken uit zowel menig aantal kleine als grote(re) exemplaren. Voor welke optie jij zal gaan kiezen is natuurlijk onder meer afhankelijk van de hoeveelheid aan ruimte die je beschikbaar hebt.

Wat is het temperatuurbereik van een warmhoudvitrine?

Er bestaan in de praktijk nog best een aantal verschillende misverstanden met betrekking tot het gebruik van een warmhoudvitrine. Het komt bijvoorbeeld niet zelden voor dat mensen vermoeden dat je een dergelijke vitrine ook kan gebruiken voor het bereiden van gerechten. Dat is niet juist. Het temperatuurbereik waar je bij een dergelijke vitrine op kan rekenen is dan ook slechts gelegen tussen de 30 en 90 graden. Het is zo dat er in het merendeel van de gevallen kan worden vastgesteld dat een warmhoudvitrine beschikt over een aanwezig bakje gevuld met water. Deze moet ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid op peil kan worden gehouden waardoor het vlees niet gaat uitdrogen.

Waar moet je rekening mee houden op vlak van onderhoud?

Tot slot gaan we het ook nog even hebben over het onderhouden van een warmhoudvitrine. Het spreekt voor zich dat je er graag zeker van zal willen zijn dat deze altijd zo hygiënisch mogelijk is. Omwille van deze reden is een regelmatig onderhoud absoluut vereist. Om te beginnen met je de vitrine volledig uitschakelen en vervolgens ook laten afkoelen. Vervolgens kan je alle rekken evenals plateaus die er in terug te vinden zijn uitnemen. Deze onderdelen kan je perfect schoonmaken in een emmer met warm water en wat ontvetter. De binnenkant van de vitrine reinig je bij voorkeur met een gewone, vochtige doek. Het is niet alleen belangrijk om tijdens het schoonmaken alle eventuele etensresten te verwijderen, bovendien zal je ook de ruiten van de vitrine uiteraard grondig willen schoonmaken. Hier moeten de mensen immers toch door kijken. 

Denk je aan horeca, dan denk je aan horeca apparatuur van HorecaRama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *