Soorten shakers

2 min read

Er zijn verschillende soorten cocktail shakers op de markt maar de populairste zijn de Boston cocktail shaker, de Cobbler cocktail shaker en de French cocktail shaker. De Boston shaker is een tweedelige cocktail shaker en kan bestaan uit twee metalen bekers of een metalen beker en een glas. Deze shaker beschikt niet over een ingebouwde strainer. De Cobbler cocktail shaker bestaat uit drie onderdelen: mix beker, strain gedeelte met schenkgaatjes en de dop. Tot slot is er nog de French cocktail shaker. Deze shaker lijkt op de Boston shaker maar is door de afwijkende vorm in het metaal de meest exclusieve van de drie. Een echte eyecatcher!

Cocktail recept: Cosmopolitan

Als je eenmaal je keuze voor een shaker hebt gemaakt, kan je beginnen met het bereiden van jouw favoriete cocktail recept. Wij geven je alvast het recept voor een heerlijke Cosmopolitan. Om deze cocktail te maken heb je nodig: 25 ml wodka, 15 ml triple sec sinaasappellikeur, 30 ml cranberrysap, ½ limoen, 1 ijsblokje en 1 verse cranberry. Doe de wodka, sinaasappellikeur, cranberrysap en limoensap in je cocktail shaker en shake alles goed door elkaar. Schenk vervolgens de Cosmopolitan in je cocktailglas. Garneer met een schijfje limoen en een cranberry. Genieten maar!

Cocktailtechnieken

Om een lekkere Cosmopolitan te bereiden is het belangrijk om de ingrediënten goed te shaken. Maar wist je dat er nog vele andere technieken worden gebruikt om een cocktail te bereiden? Naast het shaken kan je een cocktail ook stirren. Deze techniek gebruik je vooral bij koolzuurhoudende cocktails. Ook strainen is een bekende techniek. Door een cocktail te strainen voorkom je dat er restjes van je ingrediënten in je cocktailglas uitgeschonken worden.

Wil je eens wat anders dan een biertje of een wijntje? Schaf dan een cocktail shaker aan en maak de lekkerste cocktails gewoon thuis!

More Stories

alcoholvrije gin 2 min read

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *