Populaire heerlijke rode wijn

2 min read
beste rode wijn

Je kunt er bijna niet omheen dat iedereen wel eens een glaasje rode wijn drinkt, rode wijn is uitstekend bij een heerlijke maaltijd waar vlees in verwerkt is. In de zomer bij de barbeque zul je zeker hoge ogen scoren met een frisse wijn, een huiswijn voor de borrel en een wat zwaardere wijn bij het eten. Je kunt niet zo zeggen wat de beste rode wijn is, dit is mede afhankelijk van de gelegenheid wanneer je de wijn drinkt. Welke gelegenheid je ook een wijntje drinkt, er zijn veel verschillende wijnen.

beste rode wijn

Soorten rode wijnen

Wanneer je spreekt over de beste rode wijnen, dan hebben we het over verschillende soorten smaken wijn. Van een heerlijke elegante wijn, tot een frisse en eenvoudige wijn maar ook complexe wijnen met een heerlijke smaak. De rode wijn heeft zijn kleur te danken aan de kleurstof van de druiven, ook de duur van het contact speelt daarin mee. Een oudere rode wijn is diep van kleur, een wijn die wat jonger is heeft een meer paarsachtige kleur. Een zoete rode wijn bevat weer meer suikers, dan een droge rode wijn. Op deze manier heeft iedere wijn zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. 

Beginnende wijndrinker

Vaak is een volle rode wijn voor een beginnende wijndrinker zwaar om te drinken, een halfzoete rode wijn heeft een lager alcoholpercentage waardoor deze lichter is om te drinken. Voordeel van deze wijnen is ook, dat je ze kunt combineren met allerlei verschillende gerechten. Heerlijk bij een plankje met kaas, of een pittig gerecht tijdens het diner. Probeer maar eens een lekkere pittige kaassoort met een halfzoete rode wijn, dit is een perfecte combinatie. Vaak is het probleem het kiezen van de geschikte wijn bij het eten, eten en wijn kunnen elkaar verzwakken of versterken. Voor ieder moment is er wel een heerlijke rode wijn te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *