Hulp bij het kiezen van een barbecue

2 min read

De zomer is in volle gang en dan is er natuurlijk niets lekkerder dan een heerlijke barbecue met vrienden of familie. Ben jij op zoek naar een nieuwe barbecue? Dan weet je ongetwijfeld dat je de keuze hebt uit verschillende soorten. Uitgebreide mogelijkheden maken een keuze vaak helaas niet makkelijker. In dit artikel vertel ik je over de voor- en nadelen van de houtskoolbarbecue en de gasbarbecue. Hopelijk maakt dit je keuze wat eenvoudiger!

Bron: https://www.barbecuexxl.nl/

Houtskoolbarbecue

Laten we dit artikel beginnen met de traditionele houtskoolbarbecue. Een belangrijke reden waarom veel mensen voor een houtskoolbarbecue kiezen, is dat deze het vlees een kenmerkende smaak en geur meegeeft. Daarnaast is de houtskoolbarbecue relatief goedkoop in vergelijking tot andere modellen, zoals bijvoorbeeld een goede elektrische barbecue.

Een nadeel van de houtskoolbarbecue is dat het even kan duren voordat deze goed aanstaat. Daarnaast kan de houtskoolbarbecue erg heet worden en dan is het natuurlijk oppassen geblazen.

Gasbarbecue

De gasbarbecue wordt tegenwoordig steeds populairder. Dit type barbecue heeft dan ook een aantal aantrekkelijke voordelen. In tegenstelling tot de houtskoolbarbecue, hoef je bij de gasbarbecue niet te wachten voordat deze goed op temperatuur is. Daarnaast is de temperatuur eenvoudig te reguleren. Dit zorgt voor een stukje veiligheid en het zorgt er bovendien voor dat je het vlees gelijkmatig kunt bakken. Na verloop van tijd is de gasbarbecue eenvoudig schoon te maken. Wel zo prettig.

Een nadeel van de gasbarbecue ten opzichte van de houtskoolbarbecue is dat deze niet de authentieke barbecuesmaak en -geur meegeeft. Daarnaast is een goede elektrische barbecue een stukje duurder dan een houtskoolbarbecue.

Meer informatie?

Zelf een goede bbq kopen of wil je meer weten over de verschillende voor en nadelen van houtskool- en gasbarbecues? Neem dan eens een kijkje op de website van BarbecueXXL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *