Gin-Tonic

2 min read
alcoholvrije gin

Er is een hele grote kans dat jij iedere zomer geniet van het heerlijke drankje ‘Gin-Tonic’. Het is namelijk van veel mensen het favoriete drankje. Er zijn veel verschillende soorten; van alcoholvrije gin-tonic tot pink gin-tonic. Gin-tonic is geen ingewikkelde samenstelling en dus gemakkelijk te maken. Er zijn verschillende meningen over de verhoudingen van een goede gin-tonic, maar het recept van de klassieke gin-tonic bestaat uit de volgende ingrediënten; ijsblokjes, 50 mililiter gin, 150 milliliter tonic en een partje limoen. De ingrediënten voeg je toe aan een glas en mixen vanzelf. Je kan hiervoor ook een rietje gebruiken om nog extra te mixen. 

Geschiedenis van gin

Gin komt uit Engeland en is afgeleid van de Nederlandse jenever. Het drankje is dan ook de Britse versie van jenever. In de 17e eeuw hebben de Britten van jenever gehoord. Dit werd toen vooral gebruikt als een medicijn tegen verschillende klachten. Vervolgens werd de drank heel populair als genot drankje en de Britten gingen aan de slag met het maken van hun eigen versie; Gin. Zelfs aan de naam is af te leiden dat gin geïnspireerd is door jenever. Wel is het belangrijk om te onthouden dat gin en jenever niet hetzelfde is.  

alcoholvrije gin

Alcoholvrije gin 

Veel mensen genieten wereldwijd van gin-tonic. Wel drinken steeds meer mensen veel minder alcohol. Dit kan komen door zwangerschappen of andere gezondheidsredenen. Alcoholvrije drankjes worden dus steeds populairder. Er is ook een heerlijke alcoholvrije gin. Deze is wat zoeter dan de alcoholhoudende versie, maar nog steeds een lekker tijdens een zomerse dag op het terras.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *