Dit zijn de laatste trends op het gebied van stijlen van keukens

2 min read

De keuken. Het is een plek die noodzakelijk is voor je levensbehoefte en ook een groot onderdeel is van je huis. Het bepalen van zo’n keuken is wel een van de belangrijkste dingen die meestal op een to-do-lijst staan van een verbouwing of verhuizing. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer trends op het gebied van de stijl van keukens. Vroeger had je bepaalde standaarden waar iedereen zich een beetje aan hield. Maar tegenwoordig kun je zoveel opties krijgen en is alles zo ontwikkeld dat je er niet meer omheen kan. Daarom geven wij in deze blog een kleine handgreep van deze ontwikkelingen.

Zwarte keukens zijn helemaal in

In het begin zou je ons hebben uitgelachen om deze trend. Een zwarte keuken? Waarom zou je dat in vredesnaam willen? Het wordt dan zo donker in huis en dat wil je toch niet? En toch is het de trend van het afgelopen jaar geworden. Een zwarte keuken wordt door steeds meer mensen gezien als luxe, warmte en toch een beetje een industriële look. Bovendien is het ook nog eens een unieke keuken, omdat niet veel mensen deze keuze maken, inmiddels wel wat meer mensen maar het blijft een stijgende trend. Vooral met de combinatie van hout is het populairst.

Hoe strakker hoe beter

Tegenwoordig is het ook een trend dat een keuken er vooral strak uit moet zien. Als er een kastje net te hoog is dan de rest van de kastjes, dan wordt het bedrijf opgebeld om het opnieuw te doen. Of dat er bepaalde planken niet gelijk van elkaar staan, daar is de consument ook niet meer blij mee. Ze zijn kritischer gaan kijken naar het opbouwwerk van de keuken en letten op alle details. Want hoe strakker de keuken, hoe beter en mooier die wordt.

Open keukens zijn helemaal in

Vroeger was het zo dat je de keuken in een geheel aparte kamer in het huis had. Maar steeds meer mensen kiezen liever voor een open keuken waar ze nog met mensen kunnen kletsen terwijl die aan tafel zitten en jij iets heerlijks aan het koken bent. Het geeft een fijner gevoel en het is vooral een stuk gezelliger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *